CDA verontrust over toename goederenvervoer

Het CDA in de gemeente Brummen is verontrust over de plannen van het Rijk betreffende de toename van het goederenvervoer over de spoorlijn Arnhem-Zwolle. In juni 2010 neemt het Rijk een definitieve beslissing over het te volgen traject.

Als de plannen doorgaan, is er in de toekomst een verviervoudiging van het aantal goederentreinen per dag met grote gevolgen voor milieu, veiligheid en leefbaarheid. Op initiatief van de Provinciale Statenfractie van het CDA Gelderland is op 16 december 2009 unaniem een motie aangenomen om de gevolgen tot een minimum te beperken. Het CDA vindt dat het Rijk, bij toename van de milieubelasting en beperking van de bereikbaarheid, compenserende maatregelen volledig voor haar rekening moeten nemen.
Het CDA Brummen vindt uitvoering van de Noordtak van de Betuwelijn, via Nijmegen/Oldenzaal, een veel betere oplossing. Dus geen extra goederenvervoer over bestaand spoor, omdat dit een te grote belasting is voor het leefmilieu in de vele dorpen langs de IJssellijn. Dit standpunt wordt ook in Den Haag bekend gemaakt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.