Home / Rheden / Initiatiefgroep wil eerlijke kansen voor vrouwelijke kandidaten

Initiatiefgroep wil eerlijke kansen voor vrouwelijke kandidaten

RHEDEN – De initiatiefgroep van vrouwen uit de Rhedense gemeenteraad en lokale partijen, Vrouwen Maken het Verschil, heeft onlangs een brief gestuurd aan bedrijven die een band hebben met de gemeente Rheden. In de brief staat een verzoek om vrouwen een reële kans te geven op een positie als bestuurder of toezichthouder.

De initiatiefgroep roept op vacatures beschikbaar te stellen via open procedures en af te stappen van de vertrouwde old-boys-netwerken. De brief is mede-ondertekend door een negental Gelderse vrouwen, waaronder burgemeester Van Wingerden en wethouder Tiemens van de gemeente Rheden.
Momenteel is maar een kwart van degenen die zich met politiek bezig houden vrouw, zowel landelijk als lokaal. Ook in raden van bestuur, raden van toezicht en in commissariaten zijn vrouwen nog ondervertegenwoordigd. De initiatiefgroep is van mening dat dit moet veranderen. De ervaring leert dat er betere besluiten genomen worden wanneer mannen en vrouwen dit samen doen.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.