Geef vorst geen kans

REGIO – Nederlands grootste drinkwaterbedrijf Vitens wil dat de drinkwatervoorziening altijd doorgaat, ook in barre wintertijden, en werkt graag samen met haar klanten om dit te bereiken. Vitens heeft daarom een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet om bevriezing van de waterleiding en -meter te voorkomen: draai alle radiatoren van de verwarming open, zet de thermostaat ’s nachts en bij afwezigheid niet lager dan 14 graden, tap bij afwezigheid van meer dan een paar weken alle binnenleidingen af, isoleer de ruimte waarin de watermeter en de hoofdkraan zich bevinden, maak kieren en tochtnaden van die ruimte dicht, plaats een plaat isolatiemateriaal tegen de gevelwand en let erop dat de ruimte wel geventileerd moet worden als er zich een gasmeter bevindt.
Mocht de leiding of meter toch bevriezen, dan komt Vitens deze uiteraard zo snel mogelijk vervangen. De storingsmonteurs staan dag en nacht paraat om er in geval van problemen voor te zorgen dat iedereen toch gewoon water heeft. De kosten komen wel voor rekening van de klant.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.