Kans op Stedendriehoek Schaatstocht

Als (zoals de verwachtingen doen geloven) deze week de vorst doorzet, gaat SC Klarenbeek op zondag 17 januari de ‘Stedendriehoek schaatstocht ‘op de recreatieplas Bussloo houden.

De ijsdikte op Bussloo was zaterdag 9 januari zo’n 7 cm. De eerste schaatsers waren op de plas aanwezig. Met de komende vorst zal het ijs dienen aan te groeien tot de vereiste 12 cm die de KNSB adviseert voor sneeuwijs. Vanwege de verwachte deelnemers aantallen (in voorgaande tochten liep deze uiteen tussen de 1000 en 2000 deelnemers) zal de organisatie dan ook de dikte van het ijs nauwlettend in de gaten blijven houden om aan de vereiste dikte te komen.

De tocht, die inmiddels vijf maal door Klarenbeekse sportclub is georganiseerd en waarvoor zij ook lid zijn van de KNSB, zal over grote ronden van 5 kilometer worden verreden. Hierbij kan worden ingeschreven voor afstanden van 10, 25, 40, 60 en 100 km. De laatst georganiseerde tocht dateert alweer uit 1997.
Voorinschrijving is mogelijk de dag voorafgaand aan de tocht (zaterdag tussen 15:00 en 17:00 in ons clubhuis. Het is uiteraard ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven op de locatie bij de recreatieplas. Deze opent om 08:30 uur. De stempelposten zijn open van 09.00 – 17:00 uur.

Er wordt een zogenaamde finishstraat ingericht in de buurt van de bootsteiger op Bussloo. Er is ruim parkeerplaats aanwezig (parkeertarief Bussloo a 2 euro van toepassing). Parkeerplaats bij start/finish kan worden bereikt via de ingang ‘De Withagen’ (de ingang bij Pitch&Put).

www.scklarenbeek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.