Nieuwe Prins de Nölers

In hun feestburcht Theothorne in Dieren, kregen de onderdanen in het Nolerrijk van Dieren zaterdag 9 januari hun nieuwe vorst. Tot Prins werd gekozen Robert Heuver en Leo Dorland is komend jaar zijn adjudant.

Het duo presenteerde zich in het sprookje van Roodkapje en toen de wolf eindelijk zijn masker liet vallen, stond daar Robert Heuver als Prins Robert de Eerste. Hij regeert komend carnaval onder het motto: ‘Niks mot, alles mag!’ Dat getuigt van een vrijblijvendheid die uitstekend bij het carnaval past, dus dat zit wel snor als op 13 februari het grote carnaval ook in Zwieren losbarst.

Voorafgaand aan de presentatie van Prins Robert, werd natuurlijk eerste afscheid genomen van Prins Willem. Ook was er een optreden van het orkest van Gé Rieu – de broer van – als inleiding van de benoeming van Paul Heebink tot Erelid van de oudste Dierense carnavalsvereniging, die vorig jaar het 44-jarig bestaan vierde.
Dat Prins Robert de Eerste uit het goede hout gesneden is, bleek na afloop van de zitting. Met groot enthousiasme ging het De Nölers voor in de polonaise en nam de goed gevulde zaal een smakelijk voorproefje van wat hen binnenkort vier dagen te wachten staat.
 

www.denolersdieren.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.