Inschrijven op compostactie gemeente Brummen

BRUMMEN – De gemeente Brummen biedt ook dit jaar weer twee verenigingen de mogelijkheid de gemeentelijke compostactie uit te voeren. De opbrengst kan een mooie aanvulling zijn op de clubkas.
 

Al jaren voeren jaarlijks twee verenigingen in de gemeente de compostactie uit. De gemeente zorgt voor zakken compost, die door twee uitgelote verenigingen worden uitgedeeld op de gemeentewerven in Brummen en Eerbeek. De gemeente heeft voor ieder huishouden vijf zakken compost gereserveerd.
Met het organiseren van de compostactie wil de gemeente het belang van gescheiden afvalinzameling extra aandacht geven. Immers, door groente-, fruit- en tuinafval apart in te zamelen en vervolgens te verwerken tot hoogwaardige compost, kan dit restafval worden hergebruikt voor bijvoorbeeld onze tuinen. Naast dit milieuargument wil de gemeente ook ieder jaar twee verenigingen via deze actie van zelfwerkzaamheid de gelegenheid bieden extra inkomsten te genereren voor de clubkas. Verenigingen die de compostactie in het verleden hebben uitgevoerd, zijn allemaal zeer te spreken over dit initiatief.
Door middel van loting krijgen twee verenigingen, die zich hebben aangemeld, de kans de actie uit te voeren. Ook scholen en andere organisaties kunnen zich aanmelden. Verenigingen die de actie in het verleden al eens hebben georganiseerd kunnen zich ook weer inschrijven. Dit kan tot 31 januari door een mailtje met een argumentatie te sturen naar m.beijer@brummen.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.