Kieslijst SP Doesburg klaar

De SP gaat de komende gemeenteraadsverkiezing in maart in met een lijst met liefst 28 kandidaten. De ledenvergadering koos als lijsttrekker opnieuw huidig wethouder Willem Bouman, goed voor meer dan dertig jaar ervaring in de Doesburgse politiek. Bouman: ‘Er komt een moeilijke tijd aan. We willen als SP opnieuw bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen en Doesburg daar doorheen leiden.’

Tweede op de lijst is raadslid Petra Senhorst, nu woordvoerder maatschappelijke ontwikkelingen. Op drie staat raadslid Jos van der Beek, met name bekend van het actiewerk in de wijk. Atalay Sahin staat op vier, hij werd in 2006 met veel voorkeurstemmen in de raad gekozen. Op vijf prijkt Anita Nieuwenhuis, nu nog fractiemedewerker en woordvoerder VROM. De zesde plaats wordt ingenomen door André Brouwer. Die kwam onlangs nieuw in de raad als opvolger van Erdogan Kaya, die in november na 11 jaar afscheid nam. Op plaats zeven nieuwkomer Anton Munster, die deze maand start als fractiemedewerker.

Afscheid neemt Gerrit Hammink. Hij was twaalf jaar raadslid, waarvan acht jaar fractievoorzitter. “Ik wilde er een keer mee stoppen en het moment is nu daar. Er staat een degelijk team klaar voor het vervolg.” Ook Hermien Pietersz stopt na acht jaar met raadswerk. De SP bezet op dit moment 6 van de 15 raadszetels.

De volledige lijst:

1 Willem Bouman
2 Petra Senhorst
3 Jos van der Beek
4 Atalay Sahin
5 Anita Nieuwenhuis
6 André Brouwer
7 Anton Munster
8 Petra Franken
9 Hermien Pietersz
10 Jolanda Klein Reesink
11 Dirk Aaldering
12 Trudy Brandsma
13 Jaap Scheltes
14 René Jansen
15 Gerrit Hammink
16 Marjolijn Zwiers
17 Toon Weekhout
18 Marlies Leenders
19 Margriet Ton
20 Sophie Angkotta
21 Ben Senhorst
22 Frans van den Berg
23 Ronny Nijland
24 Charlotte Wouters
25 Miriam Dumoulin
26 Jeroen Vriend
27 Frans Wamsteker
28 Erdogan Kaya
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.