Minder schade Bronckhorst tijdens jaarwisseling

Tijdens deze jaarwisseling zijn in de gemeente Bronckhorst minder vernielingen gepleegd dan vorig jaar. Uit een eerste inventarisatie van de schade die ontstaan is als gevolg van oud en nieuw, blijkt dat er in de gemeente Bronckhorst 12 prullenbakken, 26 verkeersborden, 4 straatnaamborden en 1 hekwerk van een speeltuin zijn vernield. Een schadepost van ongeveer 8.000,-, ten opzichte van ruim 21.000,- vorig jaar. Aan de Dorpsstraat in Vorden was de schade het grootst.

Burgemeester Aalderink en wethouder Boers bezochten op 11 en 18 december 2009, samen met jongerenwerker Taco Jansen en de politie, verschillende jongerenontmoetingsplekken in Vorden, Hengelo, Drempt, Hummelo, Steenderen, Toldijk en Zelhem om in gesprek te gaan met de jeugd over vernielingen door vuurwerk. Het was een gezamenlijk actie om de decembermaand rustiger te laten verlopen. In ieder geval wat betreft de vernielingen door vuurwerk. Elk jaar wordt er veel schade aangebracht aan o.a. verkeersborden, prullenbakken en bushokjes. Jongeren zijn zich soms niet eens bewust van de hoge schadeposten die deze vernielingen met zich meebrengen. Vandaar dat zij persoonlijk zijn benaderd onder het motto: ‘Houd het gezellig, maak niets kapot en knal veilig’. Ook zijn er posters en ansichtkaarten gemaakt met deze boodschap.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.