Home / Regio / Massaal het ijs op

Massaal het ijs op

REGIO – Dat wij Nederlanders echt een schaatsvolk zijn, blijkt deze week wel weer. Nauwelijks is de ijskorst dik genoeg of we binden massaal de ijzers onder om eens wat rondjes te maken. De ijsbaan in de Dierense Speeltuin opende in december al haar deuren, in Laag-Soeren ging de ijsbaan dinsdagmiddag voor het eerst open voor schaatsend publiek. Beide banen zijn drukbezocht. Waar het in de speeltuin vooral kinderen zijn die hun rondjes maken op het ijs, de baan in Laag-Soeren wordt door werkelijk elke schaatsliefhebber bezocht. De snelle jongens rijden hun rondjes aan de buitenkant, de amateurs schaatsen een baan daar binnenin en helemaal in het midden is het een krioelen van kinderen met sleetjes en kletsende ouders. Het is een gezellige, sportieve boel, ondanks de kou. Een lekker bekertje warme chocolademelk gaat er dan ook bij iedereen wel in.

Overigens maakten de eerste waaghalzen dinsdag al de eerste slagen op het ijs van het Kanaal. Onder de Nachtegaalsebrug zwemmen de eenden en meerkoeten nog vrolijk rond, maar een paar meter verderop wordt er ijshockey gespeeld. Ook elders op het Kanaal, bij de brugkabouter in Eerbeek en bij de sluis in Dieren zijn in de sneeuw al banen geveegd. Bij de brug in Spankeren werd eveneens woensdagmiddag een eerste poging gedaan een baan te creëren. Met de beloofde aanhoudende vorst, kon het ook hier wel eens druk worden dit weekend.

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.