Home / Rozendaal / Jongerentheater over alcohol

Jongerentheater over alcohol

Op scholengemeenschap Het Rhedens in Rozendaal speelde theatergroep a la Carte donderdag 7 januari twee keer de voorstelling ‘Bezopen’. De voorstelling was bedoeld voor de leerlingen uit de bovenbouw en werd gegeven in het kader van het gemeentelijk beleid om jongeren te leren verantwoord om te gaan met alcohol.

De drie acteurs speelden in verschillende hoedanigheden korte toneelstukjes rond het thema jeugd en alcohol. Tussendoor werden door de acteurs gesprekjes met de jongeren gehouden over het thema. De door a la Carte gespeelde scènes gingen over groepsdruk, agressie en het verleggen van grenzen onder invloed van alcohol. De herkenbaarheid voor de leerlingen bleek groot, ze wisten goed het onderscheid tussen goed en fout omgaan met alcohol te maken. De bedoeling is dat ze dit onderscheid ook in de praktijk kunnen maken.

De voorstelling is één van de activiteiten die de gemeente Rheden organiseert om alcoholgebruik onder jongeren te verminderen. Aandacht voor de problematiek van jeugd en alcohol is een van de speerpunten in het Wmo-beleid van de gemeente. Om die reden was wethouder Jan Jansen aanwezig bij de eerste voorstelling. Hij vond dat het thema door de acteurs goed in beeld werd gebracht en dat de keuzes waar jongeren voor staan helder werden verbeeld.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.