Home / Hoenderloo / Rondleiding architect Berlage in Jachthuis

Rondleiding architect Berlage in Jachthuis

HOENDERLOO – In het Jachthuis Sint Hubertus in nationaal park De Hoge Veluwe worden tot en met 1 april 2010 dagelijks rondleidingen gegeven over de eigenzinnige architect Berlage. Het Jachthuis is één van de belangrijkste monumenten in Nederland en is ontworpen door Berlage. Die was in 1913 de meest gezaghebbende architect in Nederland. Hij ontwierp vrijwel het gehele interieur en vele gebruiksvoorwerpen. Ook gaf hij de omgeving van het Jachthuis vorm. De rondleiding gaat door de eetkamer, de biljartkamer, de linnenkamer, de privévertrekken van Anton Kröller en door de kelders. De kelders zijn nog nooit eerder opengesteld voor publiek. In de kelder wordt een expositie opgesteld met bouwmaterialen en tekeningen. De kosten voor de rondleiding zijn 7 euro per persoon, inclusief kop koffie en plattegrond en exlusief entree voor het Park. Via www.hogeveluwe.nl kunnen geïnteresseerden zich opgeven.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.