Succesvol NK Volley Rebelle

Zaterdag 2 januari heeft Volleybal Vereniging AutovanOort Rebelle in Dieren de voorronde van het Nederlands Kampioensschap B junioren volleybal georganiseerd. Dit NK, de Nationale Asics Open Club Kampioenschappen, is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de NeVoBo organiseert.

Het is het NK voor de sterkste jeugdteams van Nederland. Deze teams worden samengesteld uit de sterkste jeugd binnen een vereniging, in een bepaalde leeftijdsklasse. Dit houdt in dat dit bijna nooit teams zijn zoals deze in de competitie uitkomen. Vaak doen jeugdspelers en -speelsters mee die al uitkomen in de seniorencompetities en landelijke divisies.

De Dierense Volleybalvereniging AutovanOort Rebelle verkeert niet in de luxe positie dat de jeugdspelers al zijn ingedeeld bij de seniorenteams. De Dierense B-spelers spelen ook vrijwel allemaal in de reguliere B-competitie hun wedstrijden. Zelfs zijn enkele C-spelers ingezet om tot het beste resultaat te komen.
En dit resultaat kwam er zeker bij de jongens van de Dierense volleybalvereniging. Met slechts 1 setverlies, werd moeiteloos de kruisfinale behaald. Onder andere teams uit Barneveld, Harderwijk, en Wijchen werden opzij gezet. In de finale werd Libero uit Dronten kansloos verslagen. De jongens (Daan, Kees, Wessel, Stef, Casper, Tolunay, Stan, Thijs, Ruben en Jasper) wisten zich dus moeiteloos staande te houden en bereikten een plaats in de halve finaleronde.
In de andere poule wist Scylla uit Wageningen zich na een zinderende finale te plaatsen ten koste van SSS uit Barneveld. Het meisjes B-team van AutovanOort Rebelle heeft zich niet weten te plaatsen. Wel geplaatst zijn de meisjes van Devolco uit Deventer, Halley uit Wehl, Pegasus uit Nijmegen en Volley 68 uit Losser. Uiteindelijk zullen de beste 8 teams van de halve finale spelen tijdens het finaletoernooi in Apeldoorn om de Nederlandse titel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.