Nieuwe dirigente BMK

Op 5 januari tekende Marga Roelofs–van Dongen uit Spijk de overeenkomst waarbij ze zich verbindt als nieuwe dirigent aan het Brummens Mannenkoor. Ook verlengde pianist Gerard Geurts zijn contract met het BMK.

De ondertekening vond plaats op de zeer geanimeerde nieuwjaarsreceptie van het BMK in Concordia. Met de benoeming van Marga Roelofs werd definitief voorzien in de vacature die was ontstaan door het plotselinge overlijden van Dick van Heuvel medio 2009.

Marga Roelofs is al vele jaren werkzaam als koordirigent en heeft leiding gegeven aan een groot aantal koren, waaronder mannenkoren. Momenteel geeft ze leiding aan het Koninklijk Winterwijks Mannenkoor en een gemengd christelijk koor uit Silvolde. Daarnaast geeft ze cursussen stemvorming en koorscholing. Roelofs is afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem en heeft zich daarna gespecialiseerd in koordirectie en zang. Verder heeft ze jarenlang gewerkt als muziekdocent in het middelbaar onderwijs.
De belangrijkste taak van de nieuwe dirigent zal zijn de voorbereiding van het koor op de concertreis naar Salzburg in de tweede helft van mei.

Tevens werden enkele jubilarissen gehuldigd:
Vanwege het 25-jarig lidmaatschap Syb Bakker. Hij ontving een oorkonde alsmede de draagspeld van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond. En vanwege het 10-jarig lidmaatschap werden gehuldigd: Teun Reinders, Piet Schippers, Jan Martens, Anton Maalderink, René Steen en Lieuwe Blauw. De laatste twee waren helaas verhinderd om van voorzitter Wytze van der Heide hun oorkonde en draagspeld van het BMK in ontvangst te nemen.

www.brummensmannenkoor.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.