Prachtig fietspad langs IJssel doorgetrokken

OLBURGEN / BRONKHORST – Fietsers kunnen nog dit jaar van Westervoort via Doesburg vrijwel tot aan Bronkhorst over en langs de IJsseldijk fietsen. Deze maand is begonnen met de aanleg van de laatste kilometers fietspad tussen Olburgen en Bronkhorst. Als het weer niet voor vertraging zorgt, is het fietspad tussen de Dierenseveerweg bij Olburgen en Bronkhorst ruim voor december geasfalteerd.

Het bestemmingsplan van het fietspad moet voor een klein deel nog worden aangepast. Tot het zover is, blijft de laatste achthonderd meter (tot de Veerweg in Bronkhorst) voor het publiek gesloten. Fietsers vanuit de richting Doesburg moeten voorlopig dus nog afbuigen en via de Spaensweertweg naar Bronkhorst rijden. De officiële opening van het fietspad vindt plaats in het voorjaar.
Waterschap Rijn en IJssel is de trekker van dit project, waarmee zes ton is gemoeid. De provincie Gelderland, Recreatieschap Achterhoek en Liemers, de Europese Unie en de gemeente Bronckhorst betalen mee aan de investering.
De aanleg van het fietspad is een van de projecten die vanuit het gebiedsproces ‘Keppel en omgeving’ is geïnitieerd. Het doel daarvan is het verbeteren van de landbouwstructuur, de verbetering van het landschap, natuurontwikkeling, de versterking van landgoederen en ook het verbeteren van de recreatieve beleving van het landschap dankzij nieuwe fietspaden en lokale ommetjes. Het pad is in de zomermaanden zeer populair bij fietsers. De uitzichten zijn fraai, de verschillende draaihekjes en roosters nemen de recreanten graag voor lief.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.