Velp viert bevrijding met oldtimers

VELP – Op 17 april 2010 zal de bevrijding van ondermeer Velp herdacht worden met een historische optocht van militaire voertuigen van Keep Them Rolling. De tocht wordt mede georganiseerd door de Stichting Velp voor Oranje. Vijf jaar geleden in 2005, reden ook al voertuigen van Keep them Rolling ongeveer dezelfde route. Door de vele enthousiaste reacties van publiek en deelnemers wordt de optocht herhaald. De tocht begint op 17 april in Doesburg en rijdt via Ellecom en Velp naar eindpunt Dieren.

De optocht in Velp zal plaats vinden op 17 april van 11.30 uur tot circa 13.30 uur. In Velp is er nog een pauzeplaats bij Hogeschool Larenstein. Hier zullen de deelnemers een hapje eten en zullen de voertuigen opgesteld worden. Hier zullen ook nog enkele andere activiteiten plaats vinden. Op het plein in de Overtuin van Velp zullen de “opvolgers” van de wereldberoemde ‘Star Sisters’ een muzikaal optreden verzorgen. Verder zullen vele vrijwilligers van diverse verenigingen hun ondersteuning verlenen bij het mogelijk maken van deze herdenkingsactiviteiten. Over het precieze programma op 17 april zal de Stichting Velp voor Oranje via de diverse media van te voren nog berichten.

De organisatie van de Oranje Klassieker Rit Velp zoekt in samenwerking met de Stichting Velp voor Oranje oude burger voertuigen, personen auto’s, motoren of kleine vrachtwagentjes uit jaren 30 tot en met 1945. Eigenaren van deze voertuigen worden gevraagd zich op te stellen in het centrum van Velp bij de Overtuin om het optreden van de Starlight Sisters aan te vullen. Mogelijk dat zij ook de route of een deel van de route gevraagd zullen worden mee te rijden naar Dieren. De deelnemers van de burgervoertuigen krijgen een lunchpakket. De rijders van de voertuigen worden verzocht in kleding, passend bij het voertuig, te verschijnen. Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers met burgervoertuigen vragen wij geïnteresseerden zich van te voren aan te melden. Dit kan via mail, jan@ntt.nl of telefonisch bij J. Withaar, 026-3620075.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.