Nieuwjaarstoespraak burgemeester Van Wingerden

Burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden luidde dinsdagavond met haar nieuwjaarstoespraak het jaar 2010 in.

Volgens de burgemeester kende de gemeente Rheden een rustige jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten. Ook de materiële schade lijkt mee te vallen. Volgens een eerste schatting bedraagt de totale schade ongeveer 12.000 euro, 500 euro minder dan vorig jaar.

Van Wingerden blikte tevens terug op 2009. Ze noemde onder meer het succesvolle paardenevenement Outdoor Gelderland en de oprichting van Zorgloketten in de dorpen Dieren, Rheden en Velp als één van de hoogtepunten. Daarnaast stond de burgemeester stil bij een verbetering van de verkeersveiligheid in de gemeente. ¨Ook al is ieder verkeersslachtoffer er één te veel: we zijn als gemeente blij met een daling van het aantal slachtoffers in het verkeer.¨ Van Wingerden beloofde alles in het werk te stellen om de verkeersveiligheid verder te verbeteren. Met het oog op een dreigende toename van het aantal goederentreinen, zal de gemeente zich ook inzetten voor de bewoners aan het spoor.

De toespraak werd afgesloten met een vooruitblik op het nieuwe jaar. ¨Deze maand besluiten Provinciale Staten en onze gemeenteraad over de Bestuursovereenkomst Traverse Dieren. Bij een positief besluit komen vele miljoenen beschikbaar om de verkeersdoorstroming en de leefbaarheid in Dieren te verbeteren.¨ Daarnaast benadrukte de burgemeester dat de komende tijd de broekriem moet worden aangetrokken. ¨Ook de gemeente Rheden zal deze dans niet ontspringen. Ook wij moeten maatregelen treffen om de financiën op orde te krijgen en te houden.¨

Tot slot wenste de burgemeester alle partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart een succesvolle campagne toe. Ze sloot de toespraak af met een boodschap. ¨Als burgemeester doet het mij regelmatig pijn om te zien hoe hardwerkende bestuurders en ambtenaren ongenuanceerde en onterechte kritiek op hun bord krijgen. Hoewel sommige kritiek terecht is, bereiken we méér door elkaar eens een schouderklopje te geven.¨
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.