Geduld nodig voor Traverse Dieren

Een afvaardiging van Provinciale Staten heeft dinsdag met raadsleden van de gemeente Rheden om de tafel gezeten over de Traverse Dieren. Projectleider Max Schurink van de provincie maakte duidelijk dat de uitvoering van het verkeersplan waarschijnlijk pas in 2015 begint.

Een aantal partijen zette vraagtekens bij de lange voorbereidingstijd. ¨We gaan nu uit van het meest negatieve scenario¨, sprak Ronald Haverkamp van de VVD. Wij willen graag een positiever beeld zien. De Traverse dreigt op deze manier nog vele malen een verkiezingsitem te worden.¨ Harry Brouwer van Gemeentebelangen vroeg of een aantal onderdelen van het project al eerder kan worden uitgevoerd. ¨Dit geeft een te groot risico. Eerst moet het gehele ontwerp helder zijn¨, antwoordde Schurink. Bert Kiljan van de PvdA wilde weten of er in de tussentijd nog maatregelen voor de omwonenden van het plangebied worden genomen om fijnstof en geluidsoverlast aan te pakken. Schurink: ¨De bestaande situatie geeft geen aanleiding om maatregelen te nemen, dit zou een desinvestering zijn.¨

Het is nog niet duidelijk hoe de Traverse Dieren eruit gaat zien. Voor variant 3A, waarbij de Burgemeester de Bruinstraat wordt verdiept, is onvoldoende budget. Schurink acht het onwaarschijnlijk dat het Rijk nog met extra geld op de proppen komt. ¨We gaan nu op zoek naar een alternatief. Hierbij zullen we de variant 3A zoveel mogelijk intact laten.¨ Volgens Schurink is een adequate oplossing ´zonder meer mogelijk´.

De projectleider gaf aan ´alles uit de kast te halen´ om iedereen bij de planvorming te betrekken. De provincie zal echter de Tafel van Tien geen speciale rol geven. De klankbordgroep zal nog wel door de gemeente Rheden worden betrokken in de Dorpsvisie van Dieren. GroenLinks en de PvdA spraken dinsdag hun zorgen uit over een mogelijke toename van het aantal goederentreinen op de spoorlijn door Dieren. ¨Deze toename zorgt inderdaad voor een barrière in Dieren. Het is aan u om te bepalen of de sluitingstijden van de spoorbomen aanvaardbaar zijn¨, richtte Schurink zich tot de aanwezige politici.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.