Grote zorgen over IJssellijn

Medio december werd de thema-avond van bewonersvereniging Rhedens Dorpsbelang door tachtig bewoners en belangstellenden bezocht. De ontwikkelingen met betrekking tot het spoor Arnhem-Zutphen, de IJssellijn, werden besproken.

Arnoud Scheltema, trekker van de werkgroep Spoor, lichtte de plannen van het Ministerie toe. Grote zorg is de overlast en veiligheid van de voorgenomen belasting van het spoor van met name goederentreinen zowel overdag als in de nacht. Het aantal goederentreinen dat Rheden passeert, wordt geschat op 108 treinen per etmaal in het jaar 2020. Ook de bereikbaarheid van hulpverleners komt zwaar onder druk te staan.
Rhedens Dorpsbelang werkt nauw samen met de bewonersorganisaties van de overige dorpen in de gemeente Rheden. Bewonersorganisaties langs de Ijssellijn bundelen hun krachten via het Regionaal Overlegorgaan Noordelike Aftakking (RONA). Via dit overleg wordt de problematiek van de dorpen onder de aandacht gebracht bij gemeenten, provincie en rijk. Op de thema-avond waren ook vertegenwoordigers van de lokale partijen aanwezig die toezegden aandacht te besteden aan de zorgen van de bewoners. De bewoners van Rheden worden over de verdere ontwikkelingen op de hoogte gehouden via flyers en de website.

www.rhedensdorpsbelang.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.