Blijdschap bij OLTO over oud papier

Er heerst blijdschap bij de muziekvereniging OLTO. De oudpapieractie die de Loenense Muziekvereniging al ruim 40 jaar houdt, dreigde ernstig in gevaar te komen. Het gemeentebestuur wil voor de gehele gemeente de ophaaldienst met de blauwe container invoeren. Er verdwijnt nog teveel oud papier in de grijze container. Voor OLTO heeft deze nieuwe regeling ernstige financiële gevolgen. Omdat OLTO een eigen ophaal- maar ook afvoerregeling heeft naar de Loenense papierfabrieken en daardoor ook een hogere opbrengst krijgt is de muziekvereniging niet gelukkig met deze plannen. Er werden een aantal gesprekken met de gemeente gevoerd waarbij OLTO sterk aandrong om behoud van de eigen oud papieractie. Deze gesprekken hadden succes. OLTO blijft doorgaan met de inzameling op de aloude manier met vrijwilligers van de muziekvereniging en anderen. De inwoners van Loenen krijgen binnenkort een gezamenlijke brief van de gemeente en OLTO over dit besluit.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.