130.000 voor Dorpskerk Hummelo

De activiteiten van de Actie Kerkrestauratie in Hummelo hebben in vier jaar tijd ruim 130.000 euro opgeleverd. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de opdracht om een ton bij elkaar te brengen voor de restauratie van de dorpskerk.

Dit resultaat is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de kerk op 3 januari bekend gemaakt. Voorzitter Jan Hagenbeek riep de twee bijzondere kerkconcerten met Bennie Jolink in herinnering waarmee de Actie een geweldige start kreeg. Het laatste jaar, 2009, werd ingezet met vier uitverkochte voorstellingen van het Winter Openluchtspel. Met dertien evenementen in de dorpskerk, vijf kerstmarkten en twee sponsorlopen werd niet alleen een mooi bedrag gegaard, ook werd hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de dorpssamenleving.
De financiële kern van de actie werd gevormd door de 170 donateurs, begunstigers en sponsors die bereid waren gedurende vier jaar een vaste bijdrage voor de restauratie te geven. Een bedrag van 55.000 euro is ontvangen van particuliere instellingen, stichtingen en fondsen die tot doel hebben Cultureel Erfgoed als kerken in stand te houden.
Met het opgehaalde bedrag kan de restauratie van de buitenkant van de kerk worden betaald. In de nabije toekomst is er nog veel nodig om de binnenkant van de kerk in goede staat te houden en om de kerk een goede functie in de Hummelose gemeenschap te laten vervullen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.