Rechtbank stelt gemeente Doesburg in gelijk

De voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht heeft het verzoek om voorlopige voorziening van de Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum-West afgewezen. Ook heeft de rechter het beroep van de stichting ongegrond verklaard.

Het ministerie van LNV heeft in november 2009 besloten, dat de gemeente geen ontheffing nodig heeft in het kader van de Flora- en faunawet voor de 1e fase van Beinum West. In het besluit van het ministerie worden een aantal maatregelen genoemd, die de gemeente gaat uitvoeren. Tegen dit besluit van de minister was door de Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum-West beroep ingesteld en een voorlopige voorziening gevraagd.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht wees het verzoek tot voorlopige voorziening af en verklaarde tegelijkertijd het beroep ongegrond. Volgens de rechtbank heeft het Ministerie van LNV juist geoordeeld, dat de gemeente geen ontheffing nodig heeft in het kader van de Flora- en faunawet.

Tegen het besluit van de voorzieningenrechter staat hoger beroep open bij de Raad van State. Door de Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum-West is inmiddels hoger beroep ingesteld. Daarnaast is ook bij de Raad van State door de stichting een voorlopige voorziening gevraagd.

Op de website www.doesburg.nl kunt u de uitspraak van de rechtbank Utrecht vinden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.