Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers

Vluchtelingenwerk zoekt in Velp nieuwe vrijwilligers voor de ondersteuning van de asielprocedure van vluchtelingen die komen te wonen in het nieuwe asielzoekerscentrum (AZC) in Velp. In februari 2010 wordt naar verwachting een klein AZC gebouwd voor tachtig bewoners. Twee keer per week gaat Vluchtelingenwerk spreekuur houden waar de bewoners terechtkunnen met vragen. Voor dit spreekuur zijn vrijwilligers nodig. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het geven van voorlichting en uitleg over de asielprocedure, het zoeken van relevante achtergrondinformatie of aanvullend bewijsmateriaal, het uitvoeren van vluchtverhaalanalyses, uitleg van juridische stukken en overleg met de rechtshulpverlener van de cliënt.
Een juridische vooropleiding is niet noodzakelijk want de vrijwilligers worden geschoold en ondersteund door een beroepskracht. Het is wel belangrijk dat vrijwilligers interesse hebben voor juridische procedures en beschikken over enig analytisch vermogen en stressbestendigheid. De tijdsinvestering is minimaal twee dagdelen per week.

Mieke Koster; Tel: 06 – 20348911; e-mail, mkoster@svmg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.