Gelderland moet fors bezuinigen

Ook in de provincie Gelderland moet vanaf 2011 bezuinigd worden. Voorlopig gaat het college van Gedeputeerde Staten uit van een bezuiniging van minimaal zestig miljoen euro op jaarbasis. Een eerste stap is de startnotitie Opvang korting Provinciefonds. Daarin beschrijft het college haar visie op de toekomstige positie van Gelderland. Dit zal leiden tot snijden in het provinciale takenpakket en dat heeft gevolgen voor het ambtelijk apparaat maar ook voor instellingen die afhankelijk zijn van provinciale subsidies en voor gemeenten in Gelderland.

De provincie legt met de startnotitie een duidelijke visie neer over haar rol en positie als middenbestuur. Gedeputeerde Theo Peters: “De discussie over het middenbestuur en de bezuinigingen zijn aanleiding voor het heroverwegen van het takenpakket. Gelderland maakt het verschil! roepen we al jaren en dat vinden we nog steeds. Bij sommige zaken moeten we ons nu af gaan vragen of het onze taak wel is of dat anderen die zouden kunnen uitvoeren”.
Het college van Gedeputeerde Staten heeft per direct al enkele maatregelen getroffen zoals een selectieve vacaturestop, beperking van de inhuur van externen, terughoudendheid in het aangaan van meerjarige verplichtingen en uitstel van de besluitvorming rondom de nieuwbouw van de provinciale huisvesting. Op 27 januari is er een vergadering over de startnotitie en daarna is er meer duidelijkheid over het takenpakket van de provincie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.