Heerlijke Glühweinwandeling

De traditionele Glühweinwandeling van IVN-Eerbeek die woensdag 30 december werd gehouden, is ondanks de ongunstige weersvooruitzichten toch prima verlopen. Wel was de opkomst met 29 deelnemers een stuk minder dan bij deze jaarlijkse lange wandeling van het IVN gebruikelijk is.

Ondanks dat het de veertiende keer was dat het IVN deze lange winterwandeling organiseerde, was zeker driekwart van de route vanuit Loenen nog niet in eerdere jaren in het programma voorgekomen. Om tien uur precies vertrok het gezelschap door het open landschap van Velddhuizen, waar de koude wind goed te voelen was. Langs de golfbaan en de Albaplas ging de route naar de onderdoorgang van de A50 bij Oosterhuizen. Bij Troelstra-oord, aan de overzijde van de Loenenseweg, werd de lunch gebruikt. Het IVN had gezorgd dat daar een kop heerlijke soep bij genuttigd kon worden.

Na de lunch werd de tocht voortgezet via Hoeve Delle en de Ramenberg. Hier boden de bossen een aangename beschutting tegen de venijnige oostenwind. Via zorgboerderij de Groote Modderkolk was het gezelschap tegen kwart voor drie weer terug bij Bosoord, waar de wandelaars zich tegoed deden aan het geserveerde glas hete glühwein. Al met al was de hele tocht bijna zonder neerslag volbracht. Alleen tijdens de lunch en omstreeks half twee was er kort even wat regen. De wens om dezelfde tocht ook eens te maken in het voorjaar werd door het IVN in welwillende overweging genomen. Toegezegd werd, dat dit ergens in de maand april zou plaatsvinden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.