Poelarends kampioen LAT ‘77

Jimmy Poelarends (18) uit Spankeren is de clubkampioen 2009 van het Loenens Auto Team LAT ’77. Hij vergaarde maar liefst 747 punten. Tweede werd Christopher Koning uit Dieren met 622 punten. Derde werd Jimmy’s jongere broer Joey Poelarends, die 439 punten scoorde.

Tijdens de onlangs gehouden feestavond van de Autocrossclub in zaal Bello in Hall, maakte voorzitter Gerard Blom de eindstand van de competitie 2009 bekend en reikte de bekers uit. De club heeft maar liefst 25 rijdende leden. Ze zijn niet alleen afkomstig uit Loenen en wijde omgeving, maar ook uit Drente en Limburg.
Jimmy Poelarends werd niet alleen clubkampioen, maar hij behaalde ook de kampioenstitels bij de Europokal, Ramo en Twente Cup. De rijder heeft evenals zijn broer Joey het crossbloed door zijn aderen stromen, want ook zijn vader Jan en opa Roelof hebben goede resultaten behaald op de crossbanen in binnen en buitenland. Grootvader Roelof eindigde dit jaar zelfs als negende in de Top-10 van de de LAT.
Jimmy Poelarends deed voor de laatste keer mee in de juniorenklasse. Omdat hij 18 jaar is geworden, moet hij een overstap maken naar de toerwagenklasse. Voor de talentvolle crosser weer een nieuwe uitdaging.
Bert Eggink uit Empe heeft onlangs ook een feestje gegeven omdat hij kampioen werd in de Europokal Specialklasse. De crosser uit Empe moest de strijd aanbinden met de toppers uit Nederland, Duitsland en België. Al eerder scoorde Eggink hoog bij deze internationale wedstrijden.

De toppers 2009 van de LAT ’77 zijn: 1. Jimmy Poelarends Spankeren 747 punten, 2, Christopher Koning Dieren 622, 3. Joey Poelarends Spankeren 439, 4. Rudy van Asselt Brummen 381, 5. Bert Eggink Empe 374, 6.Erik Mulder Empe 336, 7. Ard Swinkels America 313, 8. Edwin Hafkamp Eerbeek 312, 9. Roelof Poelarends 307, 10. Richard Martens Drente 277 – foto Jeanette Serris 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.