Nieuwe natstrooiers voor Doesburg

Vanaf 1 januari 2010 gaat de gemeente Doesburg over op preventief strooien tegen gladheid. Hiervoor zijn twee nieuwe strooiers aangeschaft, die op de wagens kunnen worden gezet. Woensdag 30 december zijn deze strooiers afgeleverd en geïnstalleerd. Een vertegenwoordiger van de firma Schuitemaker overhandigde het controlepaneel aan wethouder Jansen.

Werd er tot nu toe pas gestrooid als het al glad was, dan kan vanaf januari al bij dreigende gladheid gestrooid worden. Het systeem van natstrooien is een combinatie van water en zout. Dit mengsel blijft op het wegdek liggen en waait niet weg, zoals alleen zout wel zou doen als het nog niet glad is. Hierdoor wordt voorkomen dat door glad wegdek ongelukken gebeuren en hoeft er minder midden in de nacht uitgerukt te worden. Dit alles gebeurt in samenwerking met de provincie Gelderland en door metingen zowel boven, in- en onder het wegdek waardoor goed bepaald kan worden wanneer er gestrooid moet worden. Ook is hierdoor minder zout nodig en dat is weer goed voor het milieu en is ook nog goedkoper – foto Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.