Home / Rozendaal / Rozendalers willen zelfstandig blijven

Rozendalers willen zelfstandig blijven

Voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen, houdt de lokale partij Belangengemeenschap Rozendaal (BGR) traditiegetrouw een enquête onder de Rozendaalse inwoners. Ook dit jaar was de enquête een groot succes.

Vele inwoners hebben gereageerd. Naast de reacties op de stellingen waren er veel vrije opmerkingen en suggesties. Tendens van de uitslag is dat de Rozendalers zelfstandig willen blijven en zij het huidige leef- en woonklimaat willen handhaven. Het behoud van de eigen identiteit scoort hoog. Ook het behoud van de landschappelijke kwaliteit vraagt aandacht. Het onderhoud aan de wegen en groen zou beter kunnen.
Ook verwacht men goede (sport)- voorzieningen voor jong en oud. De bouwplannen voor de dorpsschool worden niet door iedereen gewaardeerd. Maar de meerderheid is niet tegen de plannen. Wel worden randvoorwaarden gesteld zoals optimale milieuvoorzieningen langs de A12 en goede inpassing van de bebouwing in de huidige Kapellenberg.
Naast een verantwoorde invulling van alle ruimtelijke ontwikkelingen ten westen van de kapellenberg wordt de aandacht van de BGR voor het behouden van de historische dorpskern gesteund. De BGR is nu volop bezig met het opstellen van het nieuwe verkiezingsprogramma. Hierbij wordt rekening gehouden met de uitslag van de enquête. Op donderdag 7 januari wordt het programma door de leden van de BGR vastgesteld.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.