Man dreigt zich op te blazen

De politie heeft op 28 december rond 21.50 uur een einde gemaakt aan een gevaarlijke situatie in een woning aan de Willem Pijperlaan in Dieren. De 54-jarige bewoner had zich in zijn woning verschanst en dreigde de gaskraan open te draaien.

De politie kreeg de melding rond 17.30 uur van de echtgenote, die de woning niet meer in kon. Op grond van haar informatie verzorgde de politie direct een afzetting. De brandweer rukte uit voorzorg met groot materieel uit, terwijl ook de Rhedense burgemeester Van Wingerden ter plaatse kwam. Verder waren er enkele ambulances uit voorzorg aanwezig.

Om veiligheidsredenen werd besloten zestien naburige woningen te ontruimen. De bewoners werden die avond ondergebracht in een naburig verzorgingshuis. De burgemeester heeft daar de omwonenden ontmoet.

Gezamenlijk optreden
Het optreden van de hulpdiensten en de burgemeester was er op gericht om zo snel mogelijk te komen tot een veilige beëindiging van deze situatie. Om die reden werd overlegd tussen politie, brandweer en de burgemeester. De energiemaatschappij sloot de gastoevoer af.
In eerste instantie probeerde de politie in gesprek te komen met de man, zodat de situatie op een rustige manier kon worden afgerond.

Overmeesterd
Dit leidde niet tot het gewenste resultaat waarna werd besloten de man in de woning te overmeesteren. Daarop werd een deur geforceerd. De man werd ongedeerd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Hij zal worden gehoord; ook zullen deskundigen de man psychisch onderzoeken. Op dit moment is niet duidelijk wat de man heeft gedreven. Op het moment van binnentreden was er een lichte gaslucht te ruiken.

Direct na beëindiging konden de bewoners van de andere woningen weer naar huis.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.