Doesburg is klaar voor nieuwjaarsduik

Op 1 januari om 12.00 uur zullen aan de tribunekant van de IJsselkade in Doesburg weer vele helden voor de ogen van honderden bezoekers met een frisse duik aan het nieuwe jaar beginnen. De Doesburgse Watersport Vereniging DWV en de Breedtesport leggen de lat voor de organisatie ieder jaar een stukje hoger.

Allereerst staat de veiligheid voorop. Het Rode Kruis, de brandweer met de First Responder, de AED en de brandweerboot en de duikers Tonnie Putman en Rudy Willink zorgen voor veiligheid op de vierkante meter. Dit is alleen in Doesburg.
Unox heeft het evenement als serieuze duik aangewezen. Daarnaast is er de medewerking van de Aalsmeerse Bloemenhal, DJ Frank, Alfun, Heel Metaal, Rotra, Gemeente Doesburg, Rijkswaterstaat, Onderhoudsbedrijf van Vliet, Doesburg Binnenste Buiten, Doesburgse Ondernemers Vereniging, St. Aangepast Vervoer (Plusbus), Waterschap Rijn en IJssel en de Deka/markt.
De helden worden voorzien van een oranje Unoxmuts, een vaantje, een hyacinth en lekkere erwtensoep. De deelname is gratis. Iedere deelnemer moet eerst een zogenaamde eigenrisico-verklaring invullen. De deelnemers wordt o.a. geadviseerd om tot aan de duik schoeisel te dragen. Burgemeester Kees Luesink zal de helden eerst toespreken. Cynthia Buiting verzorgt de warming-up, DJ Frank Smeenk verzorgt de muzikale omlijsting en Dineke Hamer verzorgt de presentatie. Daarnaast de zeer vele vrijwilligers om alles tot in de puntjes te verzorgen.
Al met al topamusement op de eerste dag van het nieuwe jaar in Doesburg.

 

Plusbus rijdt ook naar de nieuwjaarsduik

De Plusbus van de Stichting Aangepast Vervoer uit Doesburg verzorgt vervoer voor de belangstellenden (ouder dan 55 jaar enz.) uit Doesburg. Speciaal voor deze nieuwjaarsduik zal Tonnie Smeenk de alom bekende rode bus besturen. U kunt zich hiervoor telefonisch opgeven en het nr. is 0313-471927.

Info: Paul Hamer, 06-53712269
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.