Prima Kerstconcert BMK

Het Brummens Mannenkoor, onder leiding van dirigente Alina Sokolova, kan terugzien op een zeer geslaagd kerstconcert. In de overvolle Oude Kerk in Brummen werd op 19 december samen met het vrouwenkoor Phoenix, ook uit Brummen, en strijkensemble Projectorkest Twente een zeer afwisselend en internationaal repertoire ten gehore gebracht.
Het spits werd werd op passende wijze afgebeten door het Projectorkest Twente met het nummer Air om G strings van J.S. Bach. Vervolgens zongen het BMK en Phoenix gezamenlijk een drietal kerstliederen daarbij begeleid door strijkensemble en piano. Daarna zong het BMK begeleid door het strijkensemble een aantal stukken waarbij in het bijzonder het Gloria van Vivaldi en het Wachet auf van Bach zeer in de smaak vielen. Zeer bijzonder was het intermezzo van de Russische pianiste Evelina Vorontsova Zij begeleidde niet alleen het BMK op piano, maar toonde ook haar grote vaardigheden door de manier waarop zij de Chromatische Fantasie und fuge d-moll van J.S. Bach vertolkte.
Vervolgens bracht Phoenix onder leiding van Jan Jaap Nuiver en begeleid op de piano door Michiel Hinnen een zestal kersliederen ten gehore, waarbij drie met inbreng van eigen solistes. Na een tweede intermezzo van het strijkensemble werd het concert afgesloten door het BMK en Phoenix gezamenlijk met een vijftal liederen, waaronder de negro spiritual It’s a Birthday. De avond werd traditioneel besloten met het gezamenlijk zingen van het Ere zij God, daarbij op orgel begeleid door Theo Meurs.
Na afloop van het concert werd door het BMK afscheid genomen van dirigente Alina Solokova. Na het overlijden van Dick van Heuvel medio dit jaar heeft zij onder moeilijke omstandigheden leiding gegeven aan het koor, waarvoor voorzitter Wytze van der Heide namens het BMK zijn grote waardering uitsprak.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.