Veilig met vuurwerkbril

Kerst is amper voorbij en her en der klinken alweer vuurwerkknallen. Vuurwerk is niet zonder gevaren: dat weet iedereen. In de afgelopen jaren liepen zo’n zeshonderd mensen oogschade op door het afsteken van of het kijken naar vuurwerk. Reden voor de oogartsen van de Alysis Zorggroep om een speciale vuurwerkbril te gaan verkopen.

Diederik Cohen Tervaert, oogarts bij de Alysis Zorggroep: “We willen mensen bewust maken van de gevaren van vuurwerk. Want niet alleen ledematen kunnen beschadigd raken, ook de ogen. Het is verstandig dat niet alleen de mensen die het vuurwerk afsteken, maar ook de omstanders zo’n bril opzetten”. “Een jongetje kreeg tijdens de jaarwisseling een vuurpijl in zijn gezicht. Gelukkig droeg hij een vuurwerkbril en bleef de schade beperkt tot een blauwe plek en een lichte beschadiging van de oogbol. Zonder bril was hij zijn zicht zeker kwijt geweest.”

Wilt u een vuurwerkbril? Ga dan langs bij een van de poliklinieken oogheelkunde van de Alysis Zorggroep: Ziekenhuis Rijnstate, Kliniek Velp of Ziekenhuis Zevenaar, Poli Zuid of Poli Dieren. De vuurwerkbril kost € 3,95.

Het verschil tussen inkoopprijs en verkoop gaat naar de Stichting Dark & Light Blind Care. Dit is een christelijke stichting voor hulp aan blinden en slechtzienden in Azië en Afrika, met name aan kinderen. Momenteel worden via lokale partners ruim 50 projecten in dertien landen ondersteund. De projecten richten zich op: preventie en behandeling van oogaandoeningen; onderwijs en vaktrainingen voor blinden en slechtzienden; verstrekken van hulpmiddelen; het versterken van lokale partners door middel van training en actieve begeleiding.

Voor meer informatie over de speciale vuurwerkbrillen kunt u bellen met 088 – 005 50 22.

Tips om veilig vuurwerk af te steken?
De belangrijkste tips om vuurwerk veilig af te steken zijn: zorg dat siervuurwerk altijd stevig en stabiel staat; zet pijlen altijd in een fles, half gevuld met zand of water en sla voor grote vuurpijlen een pvc-buis in de grond; zet vuurwerkpotten altijd klem tussen 2 stenen; zet een vuurwerkbril op; steek vuurwerk aan met een aansteeklont, sigaret of sigaar; steek geen vuurwerk uit je hand af; steek weigeraars (vuurwerk dat niet is afgegaan) nooit opnieuw aan.

Alysis Zorggroep
Met ruim 5000 medewerkers en een verzorgingsgebied van 500.000 inwoners is de Alysis Zorggroep één van de grootste zorgaanbieders van Nederland en de grootste werkgever in de regio Arnhem. Wij bieden topklinische zorg in Ziekenhuis Rijnstate, basiszorg in Ziekenhuis Zevenaar en dagbehandelingen in Ziekenhuis Velp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.