Plantdag ‘Brummen in het Groen’

Zaterdag 9 januari 2010 vindt de uitdeeldag van het plantmateriaal plaats voor deelnemers aan het project ‘Brummen in het Groen’. Deze plantdag is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland in het kader van het programma de Soerense Poort. Wethouder Ria Aartsen en Werner de Wilde (voorzitter Soerense Poort) zullen bij de feestelijke opening aanwezig zijn en de eerste boom op het erf van de gastheer planten. Vervolgens kunnen de deelnemers aan het project ‘Brummen in het Groen’ hun plantmateriaal ophalen. Alle fruitbomen, meidoorns en knotwilgen krijgen een mooi plekje op één van de 44 particuliere erven.

Veel erven in het buitengebied staan nu vaak vol met soorten die van nature niet in Nederland voorkomen en hebben daardoor weinig betekenis voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Door aanplant van streekeigen soorten kan een erf weer aantrekkelijk worden voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan.
De deelnemers aan het project hebben van de adviseur van Landschapsbeheer Gelderland algemene informatie gekregen over de traditionele opbouw van het erf maar ook individuele tips voor inrichting en beplanting. Daarnaast is er voor ieder erf een inrichtingsplan gemaakt.
Het project is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Brummen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Het doel is de erven in het buitengebied te voorzien van struiken en bomen die landschappelijk gezien het beste passen. Alle deelnemers hebben een persoonlijk erfadvies gekregen van Landschapsbeheer Gelderland, waarna met subsidie het plantmateriaal is besteld.
En nu is het tijd om alle nieuwe bomen en struiken op te halen en een mooi plekje te geven!
Met als resultaat een gevarieerd buitengebied met streekeigen erven.

De ophaaldag van het plantmateriaal wordt gehouden op zaterdagochtend 9 januari 2010, op het erf van de heer Schoonman, melkveehouderijbedrijf VOF Schoonman Willems.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.