Kwart miljoen voor Rhedens landschap

De Provincie Gelderland heeft een subsidie van 254.000 euro toegekend voor de verbetering van de kwaliteit van het Rhedens landschap. Met het project *Werken aan het Rhedens Landschap* wil de gemeente Rheden de toegankelijkheid en de ontwikkeling van het landschap versterken.

Gedeputeerde Harry Keereweer: *Bewoners, bezoekers en recreanten hebben baat bij een aantrekkelijk en toegankelijk Rhedens landschap. Dit vergt veel en actief onderhoud van het landschap, de recreatieve paden en de cultuurhistorische en archeologische plekken*.

Rhedens Landschap
Het project omvat ondere het herstel van (historische) landschapselementen, de aanleg van groene erven en het herstel van de Spankerense Enk in de Soerense Poort. Daarnaast wil de gemeente een netwerk van recreatieve wandelroutes realiseren. Met de organisatie van een landschapsdag en een scholenprogramma worden de inwoners van Rheden actief bij het project betrokken.

Vitaal Gelderland
De subsidie is verstrekt vanuit de subsidieregeling Vitaal Gelderland, waarin de provincie samen met inwoners, agrariërs, bedrijven en gemeenten werkt aan een vitaal, groen en leefbaar platteland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.