Een witte Kerst op Steeg

De organisatie had heimelijk wel van een witte Kerst gedroomd en deze droom bleek dit keer geen bedrog. In een schilderachtig wit decor vierde De Steeg Kerst op het Amaliapleintje, onder de grote kerstboom, die dit jaar voor het eerst het dorp sierde. Terwijl in het hele land weeralarm werd afgegeven en velen nog maar eens wat dichter bij de kachel kropen, liepen de Stegenaren massaal uit, om gehoor te geven aan de oproep om zondag 20 december naar het pleintje te komen. Men kwam met bontmutsen op en snowboots aan, sommigen zelfs op langlauflatten, kinderen ravotten in de sneeuw en de vuurkoven hadden overwerk. En ondanks dat muziekvereniging Excelsior het vanwege de extreme weersomstandigheden moest laten afweten en de levende kerststal die door een groep jonge Stegenaren zou worden neergezet, uit vrees voor bevriezing niet kon komen, werd het een kerstontmoeting om nooit te vergeten.

De Glühwein, warme chocomel en heerlijke erwtensoep hielden iedereen lekker warm en er werd zowaar aarzelend hier en daar een kerstlied aangeheven. Op deze dag werden alvast plannen gesmeed voor een jaarlijks terugkerende Kerstmeeting. Maar niet alleen in de winter is de Prinses Amaliahoek aantrekkelijk. De bedoeling is om op het pleintje meer activiteiten te ontplooien. Zo zal er in april 2010 een Markt op Steeg- dag worden georganiseerd op het gebied van kunst, antiek, boeken, culinaire, culturele en hobbymatige activiteiten van Stegenaren.
In De Steeg wordt hard gewerkt aan verbetering van een aantal zaken in het dorp en de omgeving. Een werkgroep gaat in januari 2010 aan de slag met plannen om de entrees van het dorp te verbeteren en een aantal wandelroutes uit te zetten. Met deze plannen is zelfs een prijs van 33.000 euro binnengehaald.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.