Cornelis Jetses bouwt aan hekwerken Kiboe

EERBEEK – De leerlingen van basisschool Cornelis Jetses in Eerbeek hebben in juli 2009 allen meegedaan aan een sponsorloop. Deze leverde het fantastische bedrag van 1500,00 euro op. De school besteedde 500aan voorzieningen op het plein en 500aan boeken. De resterende 500kreeg de bestemming: kinderboerderij Kiboe.

Vorige week waren alle leerlingen aanwezig in de hal van de school. Enkele bestuursleden van de Kiboe en een aantal verzorgers kwamen graag op bezoek om het toegezegde bedrag in ontvangst te nemen. Op een cheque, die door twee leerlingen was gemaakt, zetten directeur Albert Zark en Kiboe-beheerder Frederike Nieuwenhuis hun handtekening.
Gerrit Hoevers van de Kiboe lichtte de bestemming van het mooie bedrag toe. Kiboe is bezig met het vervangen van alle houten binnenhekken. Deze zijn in 2002 met het laatste geld voor de bouw van de Kiboe geplaatst en niet overal van beste kwaliteit. Om ook in de toekomst de dieren op een veilige manier binnen de hekken te houden is het nodig de houten uitvoering te vervangen door een constructie van staal. Dat is een dure grap en Kiboe heeft daar niet de reserves voor in kas. De Rotaryclub in Eerbeek heeft het eerste deel betaald. Dat is nu gereed. De Rabobank deed ook een ruime duit in het zakje. Het bedrag van de Cornelis Jetsesschool wordt hierbij gedaan, zodat weer een belangrijk stuk hekwerk vervangen kan worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.