Rhedens steunt Chiel Menthen met Alpe d’Huzes

DIEREN – Het schoolplein ziet wit van de pasgevallen sneeuw, hier en daar vliegt een sneeuwbal voorbij en hoe dichter je bij de ingang komt, hoe meer je de enthousiaste jongeren hoort zingen en giechelen. Scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren hield op vrijdag 18 december haar jaarlijkse kerstmarkt. Zoals ieder jaar steunt de school een goed doel en dit jaar gaan de opbrengsten van de workshops naar Stichting Alpe d’Huez.

Chiel Menthen, oud-leerling van Het Rhedens, gaat op 3 juni 2010 maar liefst zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen, samen met zeven collega’s. De opbrengsten hiervan gaan naar een onderzoek naar de ziekte kanker van de KWF-kankerbestrijding en Stichting Alpe d’Huez. Het doel is om de ziekte binnen tien jaar om te buigen van een dodelijke naar een chronische ziekte. Chiel: “Het verhaal erachter grijpt me aan. Één op de drie mensen krijgt kanker en heel veel mensen komen ermee in aanraking. Ik vind het geweldig om dit goede doel te steunen in teamverband! Ik houd zelf niet echt van donaties geven in een collectebus voor een goed doel. Op deze manier kan ik mijn steentje bijdragen”.

De leerlingen van Het Rhedens vermaken zich prima op de laatste schooldag voor de kerstvakantie en sponsoren ongemerkt het goede doel mee. In bijna elk lokaal is er een activiteit waar de scholieren voor 1 of 2 euro aan kunnen deelnemen. Ze kunnen meedoen aan een bureaustoelenrace, een workshop digitale fotografie, gebarentaal, tafeltennis, trampolinespringen, voetballen, klimmen, sieraden maken, een high-tea met op de beamer een brandend haardvuurtje, karaoke en nog veel en veel meer. Wie niet meedoet, krijgt huiswerk als straf. Zo wordt iedere leerling gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan het goede doel. In de pauze is het een drukte van jewelste, de leerlingen vliegen overal en nergens naar toe. Het is duidelijk de laatste schooldag van het jaar.

Het motto van de stichting Alpe d’Huez is: opgeven is geen optie. Chiel: “Met dat motto ga ik zes keer die berg beklimmen. Het is een ontzettend gaaf doel. Helemaal als ik me besef dat het straks misschien mogelijk is om heel oud te worden met kanker.” Chiel beseft wel dat je die Alp niet zomaar zes keer beklimt. “Ik ga 150 kilometer per week trainen en ik pak dan vooral de Posbank”. Chiel weet dat de berg in Frankrijk eenentwintig bochten bevat en 12,3 kilometer lang is. Een hele klim dus. Chiel: “Ik ben nu bezig met het werven van sponsors. Het Rhedens is er één van. Samen met mijn collega’s wil ik minimaal 30.000 euro bij elkaar sprokkelen voor het onderzoek. Ik vind het belangrijk dat de mensen die mij sponsoren zelf een goed gevoel hebben bij dit goede doel”. Particulieren of bedrijven die meer dan 1.000 euro sponsoren, krijgen een plek op het shirt waarin de ploeg van Chiel rijdt. De hoofdsponsor krijgt een plek in het midden van het shirt en op de broek.
Via http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/cmenthen/team/ is te lezen waarom het team van Chiel meedoet. Op deze site kan iedereen die Chiel wil sponsoren op de button Steun Mij of Doneer klikken. Dan kan men op twee manieren een bedrag doneren. Men kan er voor kiezen om eenmalig een bedrag over te maken of een bepaald bedrag geven per ronde die Chiel fietst. Het hele bedrag van de donatie gaat naar de KWF – foto: Lotte Bienias.

www.opgevenisgeenoptie.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.