Home / Laag-Keppel / Marilein Erens wint Peace Posterwedstrijd

Marilein Erens wint Peace Posterwedstrijd

Scholier Marilein Erens van de Julianaschool uit Oeken heeft een belangrijke prijs gewonnen van de jaarlijkse Peace Poster tekenwedstrijd van de Lionsorganisatie. Binnen het Lionsdistrict 110BZ waarvan ongeveer 70 Lionsclubs in Gelderland en delen van Overijssel, Utrecht en Flevoland deel uitmaken, won zij de eerste prijs. De prijs werd uitgereikt in zaal Spoorzicht in Eerbeek tijdens een bijeenkomst van de Lionsclub Zuid Oost Veluwe. Namens het districtsbestuur waren Clementine Dijkstra, Tineke Roorda en Elzo Springer hiervoor naar Eerbeek gekomen.
Elk jaar doen wereldwijd kinderen mee aan het zogeheten Peace Poster project, door tekeningen te maken over het centrale thema ‘De kracht van Vrede’. Van de winnende tekeningen van de verschillende districten in Nederland wordt de beste tekening van het land gekozen. Die doet vervolgens mee aan de internationale prijs. Die bestaat uit een reis naar New York.

Via de Lionsclub Zuid Oost Veluwe deden dit jaar leerlingen van de Julianaschool in Brummen, de Isingsschool in Empe en de basisschool in Laag Soeren mee aan Peace Posterwedstrijd. Een jury bestaande uit beeldend kunstenaars Peter Mijland en Ralph Lambertz beoordeelden de ingezonden tekeningen.
 

Lees ook

Kunstexpositie De Gouden Leeuw

LAAG-KEPPEL – In zorghotel de Gouden Leeuw in Laag-Keppel zijn bewoners graag artistiek bezig. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.