Gespreksgroep Steun bij Verlies doet goed werk

BRUMMEN – De koffieochtenden van Steun bij Verlies in de gemeente Brummen, vijf jaar geleden ingesteld door de SWB (Stichting Welzijn Brummen), vierde vorige week het feit dat de leden van deze groep alweer vijf jaar lief en leed met elkaar delen.

SWB-Maatschappelijk werker Martin van Bohemen vond dat dit eerste lustrum op een andere wijze gevierd moest worden, dan met een normale bijeenkomsten het geval is. In overleg met de vier vaste gastvrouwen werd de heer Carl König uit Doesburg uitgenodigd om zijn ervaring in stervensbegeleiding, palliatieve zorg en terminale sedatie te vertellen. Gastvrouw Tineke Groot opende deze bijeenkomst. Zij legde uit hoe Steun bij Verlies was ontstaan en hoe deze nu functioneert. Ondanks de soms hevige sneeuwval was er toch nog een groot aantal belangstellenden naar het SWB-gebouw in Brummen gekomen om het verhaal van de heer König aan te horen. Hij kreeg een aandachtig en soms emotioneel gehoor.

Na afloop van de lezing stond Van Boheemen nog even stil bij het feit dat het vijf jaar geleden allemaal was opgezet door Maatschappelijk werker Heleen Niënhuis, die door een plotselinge dood op haar vakantieadres dit eerste lustrum niet meer kon meemaken. Nadat de vier gastvrouwen, te weten: Tineke Groot, Joke Overzet, Jannie Jansen en Dinie de Vries, voor hun vrijwilligerswerk met een bloemetje werden verrast, sloot gastvrouw Dinie de Vries deze morgen af met een dankwoord en het voorlezen van een gedicht. Door Steun bij Verlies werd nog gemeld dat er op iedere eerste en derde donderdag van de maand vanaf 10.30 uur gelegenheid is om in het SWB-gebouw in Brummen met lotgenoten van iedere gezindheid hun ervaringen bij het verlies van een dierbare te delen. Na het officiële deel bleek dat zo’n praatgroep wel degelijk een nieuwe, betere of andere kijk op het voortgaande leven kan geven. Zo worden er regelmatig afspraken gemaakt om samen te gaan eten of met de gehele groep te gaan barbecuen, te fietsen of zo maar bij elkaar op bezoek te gaan. Uit de gehele bijeenkomst werd vooral duidelijk dat de gespreksgroep veel goed werk doet.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.