50 Jaar bestuurslid Oranjevereniging

Bij de Nederlandse Bond van Oranjeverenigingen hadden ze het nog maar één of twee keer eerder meegemaakt; een persoon die liefst 50 jaar achtereen bestuurslid was van een Oranjevereniging. Wim Aalbers uit Spankeren (76) is één van hen en bij dat heuglijke feit werd zondagmiddag in het plaatselijke dorpshuis stilgestaan.
De vertegenwoordiger van de Bond van Oranjeverenigingen kon wegens onbegaanbare wegen niet komen, wethouder Tiemens van de gemeente Rheden durfde de reis ook niet aan vanwege de zware sneeuwval, maar toch zat het dorpshuis vol. Jubilaris Aalbers en zijn vrouw Geertje waren onder vals voorwendsels daar naartoe gelokt. De Oranjevereniging Spankeren wilde dit bijzondere jubileum namelijk niet zomaar voorbij laten gaan. Voorzitter Remy Bloem (rechts) overhandigde Aalbers een gedenkbord vanwege de halve eeuw waarin hij zich inzette voor de plaatselijke Oranjevereniging. Aalbers vervult tijdens het jaarlijkse Oranjefeest/kermis een belangrijke rol. Hij is immers de man die de drankvoorraad onder zijn hoede heeft. En het zal hem niet gebeuren dat iemand ook maar iets te kort komt.
Van de Nederlandse Bond van Oranjeverenigingen ontving hij een erepenning, een draagspeld en een oorkonde, voor de gelegenheid uitgereikt door mede-bestuurslid Jan Hulsing – foto Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.