Home / Klarenbeek / Kerst op de Kopermolen

Kerst op de Kopermolen

Donderdagavond was het besneeuwde bos rondom basisschool de Kopermolen het ideale idyllische decor voor een kerstviering. Meer dan honderd brandende kerstlampjes zorgden voor een mooie verlichting van de school. ‘Mooier kan het niet’ aldus directeur Harrie Mulder, die de ouders en kinderen van harte welkom heette in de mooi versierde school. De kinderen genoten eerst van een kerstdiner in hun eigen groep. De ouderrraad voorzag ondertussen alle ouders van een heerlijk glaasje gluhwein of koffie met een kerstkransje.

Het kerstspel, waar echt alle kinderen van de school aan meededen, stond in het teken van de tocht naar het licht. Mooie kleurige beelden op de wand ondersteunden het verhaal.
Groep 8 beet het spits af met een liedje over Herodes. Daarna kwamen de kleuters een sterrendans uitvoeren. De allerjongsten tikten elkaar wakker met een sterrengroet. Groep 5 vervolgde met een toneelstukje en liedje over de inwoners van Jeruzalem.
Herodes uit groep 7 vroeg aan zijn geleerden waar de nieuwe koning toch geboren was. De drie wijzen kwamen hem dat vervolgens vertellen. Deze groep zong het lied over ‘een ster die de weg vertelt’. De leerlingen van groep 3 haakten hier op in met een mooi lied ‘dag ster, grote ster’. De verteller uit groep 6 vertelde dat de ster precies stil stond voor het huis waar Jezus was geboren.
Groep 4 ging in een cirkel rond Maria, Jozef en de wijzen staan en gaven mooie doosjes door Iedereen zong tenslotte mee met het laatste lied ‘jij maakt het verschil’.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.