Nieuwe editie Ambt en Heerlijkheid

RHEDEN/ROZENDAAL – Vlak voor de Kerst is het nieuwe tijdschrift Ambt en Heerlijkheid van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal weer uitgekomen. Het tijdschrift bevat interessante artikelen over de lokale geschiedenis van de dorpen aan de oostelijke Veluwezoom.

Frits Tesser schrijft over Heer Frederik I van Rheden. Ton Elzebroek publiceert het tweede en laatste deel van de geschiedenis van de watermolens in Spankeren. Nettie Dekker en Elis Duringhof-Gerritsen schrijven hun tweede artikel over Rutgers Jr., die een grote carrière maakte in Amsterdam. Hans Rijnbende begint een serie artikelen over de treinstations in de gemeente Rheden langs de spoordijk Arnhem – Dieren. Walter de Wit brengt verslag uit van de zomerexcursie die de Oudheidkundige Kring maakte naar het Duitse Rhurgebied.

De geïllustreerde Ambt en Heerlijkheid is voor 4,25 euro te koop bij Boekhandel Jansen & De Fleijter in Velp, Boekhandel Bruna in Velp, The Read Shop in Rheden en Boekhandel Bruna in Dieren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.