Oud-Dierenaar Edward Gal breekt weer eigen wereldrecord

DIEREN / HARSKAMP – Oud-Dierenaar Edward Gal en zijn hengst Totilas hebben het weer geflikt. Gal sleepte in Londen niet alleen de wereldbeker in de wacht, maar brak bovendien zijn eigen wereldrecord en een score van 92.300 procent.

Edward Gal was vorige week present in de Olympia Grand Hall in Londen, waar de wereldbekerwedstrijden werden verreden. Dinsdag, in de Grand Prix, ging het allemaal nog niet zo soepel. Totilas was wat gespannen, maar toch won het duo deze proef met 83 procent.
De kür, die daarna volgde, verliep nagenoeg foutloos. Het Engelse publiek was diep onder de indruk en Edward en Totilas kregen een staande ovatie. De kür werd beloond met een score van 92.300 procent. Hiermee verbrak Gal zijn eigen wereldrecord van 90.750 procent, dat hij vestigde op het EK in Windsor. Dit is Gals derde wereldrecord, in Windsor ging hij eveneens over zijn eigen record van 89,40 procent heen. In Londen won Gal zowel individueel goud als met het Nederlandse team.

De zegetocht met Totilas gaat maar door voor Edward Gal. En dat ondanks dat dit pas zijn eerste internationale seizoen is. Gal is zelf nog steeds verwonderd over hoe goed de hengst presteert: "Wij zijn zo blij met dit fantastische paard en dankbaar voor wat we elke keer weer met hem mogen meemaken, hij schenkt mij gewoon weer een wereldrit en een wereldrecord. Er zijn gewoon geen woorden voor dit machtige paard." De combinatie Edward Gal en Totilas wordt nu al genoemd als favoriet voor de Wereldruiterspelen, die volgend jaar zomer worden gehouden in Kentucky in de Verenigde Staten.

Op de foto staat Edward met Totilas en zijn trotse moeder, Carla Gal, die nog steeds in Dieren woont.

www.edwardgal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.