Home / Laag-Keppel / Jubileumexpositie Blik op Märklin

Jubileumexpositie Blik op Märklin

BRUMMEN – In speelgoedmuseum Toy Gallery in Brummen kan men vanaf de kerstdagen een bijzondere tentoonstelling over het beroemde speelgoedmerk Märklin bewonderen. Na 150 jaar aan de top heeft Märklin gelukkig een doorstart gemaakt nadat een faillissement dreigde. Reden voor het museum dit te vieren met een wel heel exclusieve tentoonstelling. Uit privécollecties zijn zeldzame en in prachtige staat verkerende treinen uit de eerste helft van de vorige eeuw ter beschikking gesteld. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan anders gemaakte soorten speelgoed. Deze uniek expositie loop tot en met oktober 2010. Men kan ook kennis maken met de vaste collectie van het museum zoals fraaie antieke poppen en een collectie van vele honderden Dinky Toys. Het museum is gevestigd aan de Arnhemsestraat 47 in Brummen. Voor inlichtingen kan men bellen met tel. 0575 – 566550. Het museum is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend, op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur. Op beide kerstdagen en oud- en nieuwjaar is het museum gesloten. 
 

Lees ook

Kunstexpositie De Gouden Leeuw

LAAG-KEPPEL – In zorghotel de Gouden Leeuw in Laag-Keppel zijn bewoners graag artistiek bezig. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.