Connecting Hearts bezoekt India

BRUMMEN – Op 4 november vertrok Elisabeth Colenbrander uit Brummen als afgevaardigde van de door haarzelf opgerichte stichting Connecting Hearts naar India voor een werkbezoek aan de Doven- en Mentaal Gehandicapte Paravanthana school in Gunthur. Ter plekke bleek dat de school nog steeds niet bereikbaar was vanwege de overstroming van oktober. Colenbrander: “De wegen waren ontoegankelijk, de bruggen kapotgeslagen en het treinverkeer was ontspoord”. De stichting heeft daarom een bedrag per bank in India overgemaakt. Colenbrander: “Daardoor kunnen zij eindelijk, na veertien dagen geen voedsel gezien te hebben, weer een voorraad rijst en olie en ook een voorraad bouwmaterialen, voor het herstel van de school, kopen”. De school heeft als bewijs voor ontvangst foto’s naar Elisabeth gestuurd, waarop de blijde kinderen en leerkrachten de stichting bedanken.

Colenbrander heeft wel samen met enkele sociaal werkers en een pastoor een klein dorpje in het overstromingsgebied bezocht. Daar deelden zij voedselpakketten voor 220 gezinnen uit aan de lokale bevolking. Colenbrander: “De ravage in dat dorp was groot. En als je daar zo liep tussen alle puin en stank en je bedacht dat daar twintig mensen zijn omgekomen, dan schieten de tranen je in de ogen. De oogsten zijn vernield. Het is één en al armoede”. De voedselpakketten zijn mede gesponsord door Sichting Hongerpot uit Eerbeek, Tweedehands Kinderkleding Eerbeek en Stichting Hand uit Zutphen.

Na dit bezoek is Colenbrander samen met de pastoor en de sociaal werkers naar een Lepragemeenschap gegaan. Colenbrander: “Ook hier hebben wij voedselpakketten, dekens en kussens uitgedeeld. Het is schrijnend om te zien hoe deze mensen verstoten zijn van iedereen die hier leeft. De Indiase regering heeft hen een dak boven hun hoofd gegeven, maar kijken er verder niet meer naar om. Ze hebben bloedende wonden, hun vingers zijn er geheel of gedeeltelijk af, net als hun tenen. Ook hun gezichten zijn verminkt, waarvan de wonden pijnlijk moeten zijn”. Medische verzorging is er niet in dit gebied. En er zijn geen toiletten en bedden met matrassen. Colenbrander: “Elke dag bedelen zij voor voedsel in de stad. Als ze dat überhaupt lukt om daar te komen”. Connecting Hearts probeert ook deze mensen een meer menswaardig bestaan te geven door er meer werkbezoeken naar toe te plannen. Hiervoor heeft de stichting geld nodig. Colenbrander: “Zowel financiële bijdragen als giften in welke vorm dan ook zijn welkom.” Colenbrander geeft lezingen over deze projecten, die ook op film zijn vastgelegd.

www.connectinghearts.nl
Tel. 0575 – 560092
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.