Dorpen slecht bereikbaar door IJssellijn

De kernen in onder meer de gemeente Rheden en Brummen worden vanaf 2010 mogelijk slechter bereikbaar. In juni wordt duidelijk of er op het spoortraject tussen Arnhem en Deventer meer goederentreinen gaan rijden.
Mochten er meer treinen over het traject gaan, dan zullen de spoorbomen in de dorpen langer dicht zijn. Ook de gevolgen voor het milieu zullen waarschijnlijk groot zijn. Het gaat hierbij onder meer om overlast van geluid en trillingen. Provinciale Staten riepen woensdag het college in een motie op ervoor te zorgen dat de milieubelasting langs de IJssellijn tot een minimum beperkt blijft. Het Rijk moet compenserende maatregelen treffen wanneer de normen worden overschreden. De motie werd door alle fracties ondersteund.
Gedeputeerde Marijke van Haaren beloofde een goed gesprek aan te gaan met minister van Verkeer Camiel Eurlings. Het is nog niet bekend of de provincie moet meebetalen aan oplossingen voor de overlast langs het spoor. Er volgt dit voorjaar na de gemeenteraadsverkiezingen nog veelvuldig overleg tussen de gemeenten en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.