Rheden tekent overeenkomst plan Beverode

De gemeente Rheden sluit in januari 2010 een overeenkomst met onder meer woningcorporatie Vivare en zorgorganisatie Attent voor de verdere uitwerking van het plan Beverode in Dieren.

Op het terrein van Zorgcentrum Beverode moet een woonservicegebied komen. Ouderen en chronisch zieken kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen. Zij kunnen onder meer gebruik maken van huishoudelijke hulp, verzorging en dagbesteding. Ook welzijnsorganisatie Carion en de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW) doen mee aan het project. De afgelopen jaren hebben de deelnemende partijen afspraken gemaakt over de samenwerking en de planning. In de overeenkomst spreken de partijen met elkaar af in 2010 een onderzoek te doen naar de financiële haalbaarheid van het woonservicegebied. Ook wordt er nagegaan of er voldoende ruimte in het gebied is voor de gewenste woningen en voorzieningen. Eind 2010 moet duidelijk zijn of het plan haalbaar is. Als dit het geval is, dan wordt er in 2011 een ontwerp gemaakt. Naar verwachting begint de ontwikkeling van het woonservicegebied in 2013.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.