Computeractie voor minima

BRUMMEN – Gezinnen met schoolgaande kinderen die rond moeten komen van een minimuminkomen, kunnen in Brummen een computer van de gemeente krijgen. Een computer is onmisbaar voor schoolwerk.

Kinderen kunnen tegenwoordig op school eigenlijk niet meer zonder computer. Het huiswerk wordt op de pc gemaakt, scholen bieden het rooster aan via internet en werkstukken worden per mail naar school gestuurd, om maar een aantal voorbeelden te noemen. Voor gezinnen met een laag inkomen is het vaak lastig een computer aan te schaffen voor schoolgaande kinderen. Toch is het ook voor deze kinderen belangrijk om mee te kunnen draaien op school en in de maatschappij.
De regeling is bedoeld voor gezinnen in de gemeente Brummen met één of meerdere kinderen in de leeftijd van tien tot zestien jaar, waarvan het netto gezinsinkomen niet hoger is dan 112,5 procent van het bijstandsniveau. Deze gezinnen krijgen een moderne computer met beeldscherm. Ook komen zij in aanmerking voor een basis internetabonnement. Gezinnen kunnen een aanvraag indienen aan de balie van het gemeentehuis. Gezinnen die een uitkering ontvangen, krijgen komende week een aanvraagformulier thuisgestuurd.

B. Terlingen, tel. 0575-568201
b.terlingen@brummen.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.