PAK dik tevreden met behoud Het Rhedens

ROZENDAAL – Politieke partij het PAK in Rozendaal is content dat Het Rhedens met een locatie in Rozendaal blijft gevestigd. De Rozendaalse partij vindt dat de laatste jaren is gebleken dat een Havo/VWO-opleiding in deze regio op zijn plaats is.

Tijdens een extra raadsvergadering van de gemeenteraad van Rozendaal haalde Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje een oud plan uit de kast. Hij stelde voor om de locatie van Het Rhedens alsnog te verplaatsen naar de locatie in Dieren. Het zou volgens Cornielje niet te verkopen zijn om overheidsgeld te steken in de renovatie van de school in Rozendaal.

Met deze uitspraak wekte Cornielje bij de fractie van het PAK verbazing. Fractievoorzitter Hugo Korstanje vroeg tijdens de raadsvergadering of Cornielje over zijn voorstel met de school had overlegd. Cornielje zei dat hij dit niet had gedaan.
Cornielje heeft een dag na zijn werkbezoek zijn uitspraak herroepen. Hij zou op het ‘verkeerde been zijn gezet’. De commissaris zet zich niet meer in voor een verhuizing van de Rozendaalse school, zo blijkt uit een bericht in de Gelderlander.
Het PAK is, zo meldt fractievoorzitter Hugo Korstanje, blij met deze toezegging. Cornielje wekte mijn zijn uitspraak onrust, want toekomstige leerlingen en ouders van deze school zouden gaan twijfelen over het voortbestaan van de school in Rozendaal. De commissaris zou de school dan schade berokkenen als nieuwe leerlingen om deze reden wegblijven.

Het Rhedens heeft inmiddels een verklaring uitgegeven waaruit blijkt dat het onverminderd werkt aan een gefaseerde nieuwbouw in Rozendaal. Het PAK ondersteunt dit streven, want de partij is voorstander dat de school de ruimte krijgt over een volwaardige huisvesting.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.