Miljoen subsidie voor woningbouw Rheden

De gemeente Rheden ontvangt 1.048.250,- euro aan subsidie van minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie voor drie woningbouwprojecten in de gemeente. De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken.

Gemeenten met woningbouwprojecten die door de economische crisis zijn stil
gevallen of dreigen stil te vallen, konden tot 1 november 2009 aanvragen indienen in het kader van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten.

De gemeente Rheden heeft drie aanvragen ingediend en deze zijn allen gehonoreerd. Het gaat om 123 nieuwbouwwoningen in de projecten Winkelcentrum Velperbroek te Velp (106 woningen), De Binnenweg te Ellecom (10 woningen) en De Rozenhof te Velp (7 woningen). Voorwaarde voor toekenning is dat er vóór 1 juli 2010 wordt gestart met de bouw van de woningen en dat er als zekerheidsstelling een afbouwgarantie wordt gegeven. Op deze manier wordt de lokale en regionale werkgelegenheid in de bouwsector op korte termijn gestimuleerd.
De komende tijd wordt in overleg met de betrokken ontwikkelaars bekeken hoe de subsidie precies wordt ingezet in de drie projecten. Dit kan variëren van de aanleg van openbare infrastructuur tot voorzieningen ten behoeve van potentiële kopers. In het voorjaar van 2010 is de precieze invulling bekend.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.