VVD: Doesburg zelfstandig maar niet alleen

VVD: "Een aantal jaren geleden heeft de provincie besloten dat Doesburg zelfstandig blijft. De actieve VVD afdeling in Doesburg is hier toen akkoord meegegaan.

Samenwerking is en blijft een absolute must. Ons ambtenaren apparaat doet haar best binnen de mogelijkheden die er zijn. Maar buiten stormt het. Er komt steeds meer op ons af. We noemen bijvoorbeeld de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning), vernieuwing van de bestemmingsplannen en financiën. Als klap op de vuurpijl staat ons nog een grote bezuinigingsronde vanuit Den Haag te wachten.
Samenwerken moet voortvarender worden opgepakt. Een slecht voorbeeld hiervan is de notitie over de samenwerking met Doetinchem op het gebied van Werk en Inkomen. Al op 29 april 2009 heeft de Doesburgse gemeenteraad hierover een convenant goedgekeurd. Pas nu wordt er een aanzet gegeven tot een stappenplan. Voor de VVD is er een half jaar verspild. Een ander voorbeeld is de krampachtige poging om de Stadswerf binnenboord te houden. Financieel gezien verdient privatisering of samenwerking met anderen de voorkeur.
De VVD pleit voor één loket waar de burger met al zijn vragen terecht kan. Een kleine compacte gemeente die goed regionaal samenwerkt zorgt ervoor dat Doesburg niet kopje ondergaat."
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.